top of page

ABOUT

image-3.494630.87077.20201009082017.12e93c3e52.jpeg

Foto: Even Finsrud

Background storry

This is a small business owned by me. I make custom made conductors batons.
It all started in 2016 when I saw the lack of real batons that fit the conductors needs. I had only heard about a couple of other makers outside Norway when I started up. 

I got my education as an osteopath and as a music instrument maker. I went to a music high school, Toneheim folkehøgskole with saxophone as my main instrument, one year of musicology. I play in wind band and other bands with interest in Bulgarian and Norwegian folk music.

As I am an osteopath, I like to combine my knowledge in anatomy with helping you find the perfect baton shape for you.

(Text in English below)

Intervju med bladet Musikkultur som besøkte verkstedet mitt i fjor kan du lese her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Litt bakgrunnshistorie:
Dette er en liten bedrift drevet av meg, Melina M. Saxena som snekrer dirigentpinner. Jeg startet i 2016 med dette da jeg så etterspørselen og behovet etter custom made dirigentpinner manglet på markedet. Da jeg startet bedriften hadde jeg kun hørt om noen få i utlandet som lagde dirigentpinner for hånd.

Jeg er utdannet osteopat og instrumentmaker, har gått musikklinje, Toneheim og tatt musikk grunnfag på NTNU og spiller til daglig i korps og band.
Min interesse for musikk og helse er stor og gjenspeiles i mitt arbeid med dirigentpinnene.
Skulle du som dirigent også ha spørsmål om vondter relatert til din hverdag som dirigent, er det bare å spørre. Og jeg hjelper gjerne til med å finne en utforming på ditt nye pinnehådntak som kan passe anatomien og ditt håndgrep for minst mulig belastning.

                                 _

 

På lik linje med at instrumentet er musikerens viktigste "arbeidsverktøy" er dirigentpinnen dirigentens viktigste verktøy. Hvorfor skal man da ikke ha et verktøy man er fornøyd med, som passer i hånden din, minsker eventuelle belastningsskader etc.

Fordelene med spesiallagde dirigentpinner er at du som dirigent kan få akkurat den pinnen du vil ha, med dine individuelle tilpasninger både i materiale på selve pinnen, håndtak, lengde og form.

Her er det mange variasjoner og spennet er stort i hva kundene ønsker. Det er akkurat dette arbeidet og samhandlingen med deg som dirigent om hva som er viktig for deg og hvilke løsninger vi sammen kan komme frem til, er det som gjør denne jobben så spennende.

IMG_5832_edited.jpg
bottom of page